Շաքարի չափից շատ օգտագործումը կարող է հանգեցնել առողջական ռիսկերի՝ ճարպակալում, 2-րդ տիպի շաքարախտ, սրտի հիվանդություն և նույնիսկ քաղցկեղ։ Թույլատրելի նորմայի պարբերաբար գերազանցումը կարող է ժամանակի ընթացքում հանգեցնել օրգանիզմում համակարգային խանգարումների։
Առողջապահության համաշխարհային կազմակերպության (ԱՀԿ) տվյալներով՝ մեծահասակի համար շաքարի օպտիմալ քանակը օրական ոչ ավելի, քան 25 գրամ է (մոտ 6 թեյի գդալ)։ Սա ներառում է ոչ միայն թեյին կամ սուրճին ավելացված շաքարը, այլև պատրաստի արտադրանքի մեջ պարունակվող շաքարը՝ յոգուրտները, սոուսները, խմորեղենը, ըմպելիքները և այլն։
Որքան քիչ շաքար է ավելացվում սննդակարգում, այնքան ցածր է քրոնիկ հիվանդությունների զարգացման ռիսկը։ Քաղցրավենիքը փոխարինեք մրգերով, նվազեցրեք շաքարային ըմպելիքների օգտագործումը, և ձեր մարմինը շնորհակալ կլինի ձեզ։