Հարյուրամյակի գաղտնիքը. ի՞նչ 2 մթերք են ուտում երկարակյաց մարդիկ

Հարյուրամյակի գաղտնիքը. ի՞նչ 2 մթերք են ուտում երկարակյաց մարդիկ

Ամերիկացի հայտնի ճանապարհորդ և գրող Դեն Բյուեթները National Geographic նախագծի շրջանակներում ուսումնասիրել է Երկրի այսպես կոչված «կապույտ գոտիները», որտեղ գրանցված են հարյուրամյակների ամենամեծ թիվը։ Ավելի քան 20 տարի նա այցելել է տարբեր շրջաններ, որտեղ ապրում են 85-ամյա սահմանն անցած ամենամեծ թվով մարդիկ։

Կյանքը երկարացնելու համար գիտնականը խորհուրդ է տալիս ամեն օր ուտել մի բուռ ընկույզ և մոտ 200 գրամ սև լոբի։ Այս երկու ապրանքները, ըստ նրա, կազմում են հարյուրամյակի ճաշացանկի հիմքը։

Սև լոբին պարունակում է կալիում, երկաթ, ֆոլաթթու և մագնեզիում: Ընկույզ - մագնեզիում, պղինձ, ֆոլաթթու: Ֆոլաթթուն վիտամին B9-ի ջրում լուծվող անալոգն է: Այն անհրաժեշտ է արյան կարմիր բջիջների արտադրության համար և մարմնի բոլոր հյուսվածքների մի մասն է:

Ամերիկացի գիտնականները կապ են հայտնաբերել ընկույզ ուտելու և կյանքի տեւողության միջեւ։

Հետազոտության արդյունքները ցույց են տվել, որ մեծ քանակությամբ ընկույզի հաճախակի օգտագործումը կարող է նվազեցնել մահվան վտանգը և մեծացնել կյանքի տեւողությունը տարեց մարդկանց մոտ: Մասնավորապես, արձանագրվել է սրտանոթային հիվանդություններից մահացության նվազում։