Բացահայտվել են սալորի անսպասելի բուժիչ հատկությունները

Սալորը ոչ միայն օգտակար է մարսողության համար, այս մրգերն ունեն բազմաթիվ բուժիչ հատկություններ։ Դրանց մասին բժիշկները խոսել են Live Healthy հաղորդաշարի եթերում։ Այսպիսով, եթե կանոնավոր սալոր ուտեք, տեսողության հետ կապված խնդիրներ չեն լինի, նշել է ակնաբույժ Միխայիլ Կոնովալովը։ Սալորն իր գույնը ստանում է անտոցիանից՝ գունավոր բուսական գլիկոզիդներին։ Այս նյութերն օգնում են օրգանիզմին ռոդոպսին արտադրել։ Սա է հիմնական տեսողական պիգմենտը, պարզաբանել է մասնագետը։
Բժիշկ Ելենա Մալիշեւան իր հերթին հավելել է, որ սալորը հակաքաղցկեղային հատկություն ունի։ Այս մրգերը կարող են պաշտպանել քաղցկեղի մի շարք տեսակներից, այդ թվում՝ հաստ աղիներում և լյարդում չարորակ ուռուցքների ձևավորումից։ Սալորը պարունակում է նաև սորբիտոլ։ Այս միացությունն ունի լուծողական հատկություն։ Այդ իսկ պատճառով սալորն ու սալորաչիրը խորհուրդ են տրվում փորկապության դեպքում։ Բացի այդ, սորբիտոլն օգնում է օրգանիզմից հեռացնել տոքսինները: Բժիշկները խորհուրդ են տվել թարմ սալոր ուտել. Այսպիսով, մրգերում ավելի շատ սննդանյութեր են պահպանվում: