Ալկոհոլից վատ է. նշվել է լյարդի ամենավտանգավոր հակառակորդը, որի մասին չգիտեիք

Գաստրոէնտերոլոգ Նիկիտա Խարլովը խոսել է լյարդի քայքայմանը նպաստող մթերքի մասին։
Եթե նախկինում ալկոհոլը համարվում էր լյարդի հիվանդության հիմնական գործոնը, ապա այժմ պատկերը կտրուկ փոխվել է։
Լյարդի ոչ ալկոհոլային ճարպային հիվանդության առաջացման հիմնական գործոնը դարձել է սնունդը, ասել է մասնագետը «Երեկոյան Մոսկվա»-ին տված հարցազրույցում։
Ըստ Խարլովի՝ լյարդի դիսֆունկցիայի հիմնական պատճառը սննդակարգում որակյալ սպիտակուցի պակասն է, հատկապես՝ կենդանական ծագման։
Բացի այդ, վիտամին B4-ի պակասը կարող է հանգեցնել լյարդի հիվանդությունների: Դրա հետ մեկտեղ որոշ բուսական մզվածքներ կարող են նպաստել լյարդի խնդիրների առաջացմանը: Մասնավորապես, հակաօքսիդանտներ պարունակող կանաչ թեյի չափից ավելի օգտագործումը կարող է հանգեցնել դեղնախտի։
Բժիշկը շեշտում է, որ ճիշտ սնունդն ու հավասարակշռված սննդակարգը վճռորոշ դեր են խաղում լյարդի առողջության պահպանման գործում։