Պաշտպանում է քաղցկեղից և արյան մակարդումից․ Սննդաբանը խոսել է օգոստոսի երեք կարևոր բանջարեղենի մասին

Պաշտպանում է քաղցկեղից և արյան մակարդումից․ Սննդաբանը խոսել է օգոստոսի երեք կարևոր բանջարեղենի մասին

Դիետոլոգ խորհրդատու, «Առողջ սնուցում» ANO գիտահետազոտական ​​կենտրոնի փոխտնօրեն Ալեքսեյ Կաբանովը aif.ru-ին պատմել է ամառվա վերջին ամսվա երեք ամենահրաշալի բանջարեղենի առավելությունների մասին.

Դդմիկին  կարելի է ապահով անվանել հիմնական բանջարեղենը: Այն կողմնակի ճաշատեսակի իդեալական թեկնածու է: Նրանք կարող են կատարելապես փոխարինել ավելի բարձր կալորիականությամբ կարտոֆիլին կամ մակարոնին: Բուսական յուղով շոգեխաշած դդմիկը լավագույնն է: Այստեղ դուք ստանում եք կրկնակի օգուտ՝ բանջարեղենը պարունակում է մեծ քանակությամբ բջջանյութ, և այն օգտակար է աղեստամոքսային տրակտի համար։ Ճաշատեսակը պարունակում է նաև բուսական յուղ, որը պարունակում է շատ չհագեցած ճարպաթթուներ, որոնք չափազանց օգտակար են իմունային համակարգի և օրգանիզմի լիարժեք գործունեության համար։

Ամառային բուսական մթերքների մեջ համային տեսականիով երկրորդ տեղում կդնեի սմբուկը։ Հետաքրքիր եփած սմբուկը շատ համեղ է։ Դա պայմանավորված է նրանով, որ ֆորմալ տեսանկյունից սմբուկը հատապտուղ է, դրա համար էլ համն այնքան վառ է։ Սմբուկը պարունակում է մեծ քանակությամբ սիլիցիում. բավական է մեկ սմբուկ ուտել այս հանքանյութի ամենօրյա պահանջը ստանալու համար: Սիլիցիումը կարևոր է անոթների ամուր պատերի համար, ամրացնում է դրանք և կանխում արյան խցանումների առաջացումը։ Սմբուկը խորհուրդ է տրվում որպես դիետիկ սնունդ, քանի որ այն ցածր կալորիականությամբ է:

Ո՞վ չի սիրում լոլիկ ամեն հնարավոր ձևով: Ես այս հատապտուղը կանվանեի. այո, տեխնիկապես լոլիկը նաև հատապտուղ է. ամենահամեղն ու ամենահաճախ սպառվողը: Լիկոպինը, որը պարունակվում է լոլիկի մեջ, նվազեցնում է քաղցկեղի առաջացման հավանականությունը։ Այս ազդեցությունն ապացուցվել է բազմաթիվ հետազոտություններով։ Լոլիկը պարունակում է շատ կարոտինոիդներ, պոլիֆենոլներ և վիտամին C: Պոլիֆենոլները նվազեցնում են սրտանոթային հիվանդությունների զարգացման ռիսկը, վիտամին C-ն հզոր հակաօքսիդանտ է, որը երիտասարդացնում է բջիջները և ամրացնում իմունային համակարգը: Մենք ավելացնում ենք բոլոր բուսական մթերքների մանրաթելային առավելություններն ու դիետիկ հատկությունները: Եվ մենք ստանում ենք հենց ամառային սեղանի կատարյալ տարրը: