Հայտնի է դարձել, թե ինչ կարող է անել չուրչխելան օրգանիզմի հետ

Եթե ձեզ խնդրեն նշել ամենաամառային աղանդերը, շատերը կպատասխանեն՝ չուրխելա։ Արդյո՞ք քաղցրությունը առողջության համար օգուտներ ունի: Պատասխանը տվել է սննդաբանը։
Ինչպես գիտեք, հարավային հանգստավայրերից (և ոչ միայն) հայտնի քաղցրավենիք չուրխելան պատրաստվում է խաղողի հյութից և ընկույզից։ Սննդաբան Քրիստինա Պլոտնիկովան նշել է, որ նման պարզ, բայց հասկանալի բաղադրությամբ արտադրանքը բավականին օգտակար է։ Այսպիսով, չուրխելայում կարող եք գտնել B, A, E և PP վիտամիններ, ինչպես նաև կալիում, երկաթ, յոդ, սելեն, ցինկ, մագնեզիում, կալցիում և ֆոսֆոր։ Բացի այդ, ընկույզը սպիտակուցի և առողջ ճարպերի աղբյուր է:
Առանձին-առանձին և հատկապես համակցված այս վիտամինները, հանքանյութերը և այլ արժեքավոր սնուցիչները օգնում են ամրապնդել սրտանոթային համակարգը և պաշտպանել մարդու մարմինը բազմաթիվ հիվանդություններից, այդ թվում՝ քաղցկեղից: Չուրխելան նաև դրական է ազդում տեսողության և ուղեղի աշխատանքի վրա. քաղցրությունը արագ էներգիա է հաղորդում: Շատ փորձագետներ խաղողի հյութն անվանում են ամենավնասակարը, սակայն Lenta.ru-ի զրուցակիցը նշել է, որ այն ունի օգտակար հատկություններ։ Օրինակ, հյութը օգնում է նորմալացնել արյան ճնշումը, մաքրել արյան անոթները և ամրապնդել իմունային պաշտպանությունը:
Չուրխելան, ինչպես ցանկացած աղանդեր, ունի բացասական կողմ. Քաղցր և բարձր կալորիականությամբ արտադրանքը պետք է զգուշությամբ օգտագործվի: Սա հատկապես վերաբերում է աղեստամոքսային տրակտի խնդիրներով տառապող մարդկանց։