Ի՞նչ կլինի, եթե ամեն օր արևածաղկի սերմեր ուտեք

Ի՞նչ կլինի, եթե ամեն օր արևածաղկի  սերմեր ուտեք

Ցանկացած ձևով արևածաղկի սերմերը շատ տարածված են: Սննդաբան Destiny Moody-ն ասել է, որ եթե դուք չեք տարվում մթերքով, այն կբերի առողջության օգուտներ, Eat This, Not That-ի հետ զրույցում:

Մասնագետը հիշեցրել է, որ քառորդ բաժակ սերմերը պարունակում են 205 կկալ, 7 գ ածխաջրեր և նույնքան սպիտակուց։ Եթե ​​սկսեք պարբերաբար սերմեր ուտել, ապա սրտանոթային համակարգի աշխատանքի բարելավում կլինի՝ արտադրանքի մեջ պարունակվող սպիտակուցը անհրաժեշտ է սրտի աշխատանքի համար:

 

Այն նաև օգնում է պահպանել առողջ քաշը և նվազեցնել քրոնիկ հիվանդությունների զարգացման ռիսկը: Սերմերի շնորհիվ հնարավոր կլինի նաեւ բարելավել մաշկի վիճակը։ Ամեն ինչ վերաբերում է վիտամին E-ին և ճարպաթթուներին: Դրանք կպաշտպանեն մաշկը ուլտրամանուշակագույն ճառագայթումից, կպահպանեն նրա փայլն ու խոնավությունը։ Սերմերի մեջ պարունակվող մանրաթելերը պատասխանատու են հագեցվածության զգացողության համար, դրական են ազդում աղեստամոքսային տրակտի վիճակի վրա՝ որպես ամբողջություն, իսկ մագնեզիումը կարգավորում է նյարդային համակարգի աշխատանքը։

Սելենը՝ ևս մեկ կարևոր տարր, օգնում է ամրապնդել իմունային համակարգը։ Սննդաբանն ընդգծել է, որ օգուտ կարող եք ստանալ միայն չորացրած, ոչ տապակած անշաղ սերմերից։ Աղն օրգանիզմում ջուր է պահում, այտուցներ է առաջացնում և վնասում սրտին։ Բոլոր առավելությունները կվերանան։ Ավելի լավ է սերմեր ընտրել առանց հավելումների և, իհարկե, չտարվել դրանցով: