Կարմիր թե սպիտակ լոբի. սննդաբանը նշել է, որն է ավելի օգտակար օրգանիզմի համար

Կարմիր թե սպիտակ լոբի. սննդաբանը նշել է, որն է ավելի օգտակար օրգանիզմի համար

Լոբիները մարդու սննդակարգում ամենակարևորներից է: Այս արժեքավոր արտադրանքը ներկայացված է տարբեր սորտերով, որոնց թվում հատկապես տարածված են կարմիր և սպիտակ լոբին։

Շատ սպառողներ հետաքրքրվում են, թե արդյոք այս տեսակների միջև կան զգալի տարբերություններ առողջության օգուտների առումով: Սննդաբաններն ու դիետոլոգները նշում են, որ լոբի երկու տեսակներն էլ հարուստ են սննդարար նյութերով, սակայն ունեն որոշ տարբերվող հատկանիշներ։ 

Մասնագետները նշում են, որ կարմիր լոբին ավելի խիտ կառուցվածք ունի, քան սպիտակը։ Այնուամենայնիվ, այս տարբերությունը չի ազդում արտադրանքի սննդային արժեքի վրա:

Երկրորդ, ընդհանուր սննդային պարունակության առումով կարմիր և սպիտակ լոբիները գրեթե նույնական են: Երկու տեսակներն էլ բուսական սպիտակուցի, սննդային մանրաթելերի, երկաթի, մագնեզիումի և մի շարք այլ կարևոր հանքանյութերի և վիտամինների հիանալի աղբյուրներ են, որոնք անհրաժեշտ են առողջ մարմինը պահպանելու համար:

Երրորդ, չնայած նմանատիպ բաղադրությանը, կարմիր լոբին դեռևս որոշակի առավելություններ ունի սպիտակ լոբի նկատմամբ: Հետազոտությունները ցույց են տալիս, որ կարմիր լոբի պարունակում է ավելի շատ հակաօքսիդանտներ, որոնք օգնում են պաշտպանել մարմնի բջիջները օքսիդատիվ սթրեսից և ազատ ռադիկալների վնասից:

Չորրորդ՝ գիտական ​​ապացույցները ցույց են տալիս, որ կարմիր լոբին ավելի արդյունավետ է արյան մեջ խոլեստերինի մակարդակը նվազեցնելու համար: Այս որակը հատկապես օգտակար է դարձնում այն ​​մարդկանց համար, ովքեր հոգ են տանում իրենց սրտանոթային առողջության մասին և վերահսկում են իրենց լիպիդային պրոֆիլը:

Ձեր ամենօրյա սննդակարգում լոբի ներառելը խելացի ընտրություն է առողջ ապրելակերպ պահպանելու համար: