Սննդաբան Ելենա Սոլոմատինան զգուշացրել է որոշ մարդկանց համար ցիտրուսային մրգերի վտանգների մասին։
«Ռադիո 1»-ին տված հարցազրույցում մասնագետը նշել է բժշկության ոսկե կանոնը հիշելու կարևորությունը. ցանկացած նյութի թունավորությունը, նույնիսկ ամենաօգտակարը, որոշվում է դրա չափաբաժնով։
Մասնագետը նշել է, որ ցանկացած սնունդ կարող է լինել և՛ օգտակար, և՛ վնասակար՝ ամեն ինչ կախված է քանակից։ Նա ընդգծել է, որ ստամոքս-աղիքային հիվանդություններով և ալերգիաներով տառապող մարդիկ պետք է հատկապես զգույշ լինեն ցիտրուսային մրգեր օգտագործելիս, քանի որ թթուների բարձր կոնցենտրացիան գրգռում է լորձաթաղանթը։
Նա նաև հիշեցրել է ցիտրուսային մրգերում շաքարի պարունակության մասին, որոնք չափից շատ օգտագործելու դեպքում կարող են չեզոքացնել դրանց օգտակարությունը։ Քրոնիկ հիվանդություններ ունեցողների համար մասնագետը խորհուրդ է տվել դիմել բժշկի, հաղորդել է RT-ն։
