Այս մթերքներն ամենաօգտակարներից են աշնանն ուտելու համար․ որո՞նք են

Գաստրոէնտերոլոգ Լյուդմիլա Սուխորուկովան նշել է, թե ուշ աշնանը ո՞ր մթերքներն են համարվում ամենաօգտակարն օրգանիզմի համար։ Նրա խոսքերը մեջբերում է «ՌԻԱ Նովոստի»-ն։
Սուխորուկովան կոչ է արել աշնանը ուտել վարսակի շիլա, բանան ու լոբի, ինչպես նաև յուղոտ ձուկ, տավարի միս, ցիտրուսային մրգեր ու վիտամին C-ով հարուստ հատապտուղներ:
«Այս մթերքները պարունակում են վիտամիններ և միկրոտարրեր, որոնց պակասը կարող է հանգեցնել թուլության և կենսունակության կորստի։ Դրանք ներառում են B, D, C վիտամիններ, ինչպես նաև կալցիում, կալիում, երկաթ ու մագնեզիում»,- պարզաբանել է նա: