6% և բարձրից. ինչո՞ւ է ձեզ անհրաժեշտ տարբեր կոնցենտրացիաների քացախ

Ամեն խոհանոցում հաստատ քացախ կա։ Հաճախ տնային տնտեսուհիների մոտ տրամաբանական հարց է առաջանում՝ ո՞ր քացախն է առավել բազմակողմանի՝ 6, թե՞ 9 տոկոս: Ferra.ru-ի փորձագետներն օգնել են ընտրություն կատարել:
Քացախի ընտրությունը կախված է ձեր կոնկրետ նպատակներից: Պահպանման համար խորհուրդ է տրվում օգտագործել 9% քացախ։ Ապրանքը ունի քացախաթթվի ավելացված կոնցենտրացիան, որն արդյունավետորեն պաշտպանում է արտադրանքը պաթոգեն միկրոօրգանիզմներից:
Ինչ վերաբերում է 6 տոկոս քացախին, ապա այն կարելի է օգտագործել նաև բանջարեղենի և նույնիսկ մրգերի թթու պատրաստման համար։ Դա տեղին կլինի այն դեպքերում, երբ համի մեջ վառ թթվի կարիք չկա։
Ընդհանուր առմամբ, 6% քացախն ավելի բազմակողմանի է, մեղմ համով և աննկատ՝ բույրով: Հարմար է ոչ միայն պահպանման, այլ նաև աղցանների, սոուսների և բոլոր տեսակի մարինադների պատրաստման համար։
Տարբերակվում է նաև քացախի և քացախաթթվի միջև։ Իրականում դրանք գործնականում նույն բանն են։ Սեղանի քացախը քացախաթթվի ջրային լուծույթ է: Նրա բնորոշ կոնցենտրացիան 6-ից 9% է: Քացախաթթուն 80% կոնցենտրացիայով լուծույթ է: