Օրական քանի՞ ձու կարելի է ուտել՝ խոլեստերինը նորմալ սահմաններում պահելու համար

Աթերոսկլերոզի, թրոմբոցի և վաղ մահվան պատճառը բարձր խոլեստերինն է։ Ձուն պարունակում է մեծ քանակությամբ խոլեստերին, ինչը վտանգավոր է դարձնում այն առողջության համար, պնդում են որոշները:
Աթերոսկլերոզի, հիպերտոնիայի և շաքարախտի պատճառը քրոնիկ սթրեսն է, ոչ թե սնունդը:
2024 թվականի փետրվարին հրապարակվել է ակնարկ՝ հավկիթի ազդեցության մասին՝ առողջության վրա:
Վերանայման տվյալները ցույց են տալիս, որ օրական 1 ձու ուտելը (շաբաթական 7 ձու) չի ավելացնում սրտանոթային հիվանդություններից մահացությունը:
Շաբաթական 7 ձու օգտագործումը կարող է առաջարկվել որպես առողջ սննդակարգի մաս։ Մեկ այլ հետազոտություն, որտեղ 140 մարդ բաժանվել է 2 խմբի. Մի խումբը շաբաթական ուտում էր 12 ձու, իսկ մյուսը՝ ընդամենը 2 ձու։ 4 ամիս դիտարկելուց հետո «վատ խոլեստերինի» մակարդակը երկու խմբերում էապես չի տարբերվել:
Հետազոտողները եզրակացնում են, որ ոչ թե ձուն է ազդում «վատ» խոլեստերինի մակարդակի վրա, այլ այն, թե ինչով ենք մենք այն ուտում։ Օրինակ՝ երշիկեղեն ու բեկոն։