«Սեղանի թագուհի». ուռուցքաբանը նշել է մոռացված բանջարեղենի զարմանալի հատկությունների մասին

Շաղգամը, ինչպես ցանկացած այլ բանջարեղեն, հարուստ է բջջանյութով, ինչը կարևոր է առողջ մարսողական համակարգի համար: Սննդային մանրաթելերը նպաստում են սննդի արագ մարսմանը և պահպանում են արյան շաքարի կայուն մակարդակը: Ասել է սննդաբան Օքսանա Գալկինան, գրել է aif.ru-ն։
Հում շաղգամը պարունակում է մեծ քանակությամբ վիտամիններ, ինչպես նաև ստերոլ, որն անհրաժեշտ է աթերոսկլերոզի կանխարգելման համար։ Եվ նաև միկրոտարրերի մի ամբողջ շարք՝ կալցիում, երկաթ, կալիում, պղինձ և այլն։
«Շաղգամի հյութը հաճախ օգտագործվում է կոկորդի ցավի, հազի և «ծանր» ձայնի վերականգնման համար։ Հյութը լավացնում է քունը, հանգստացնում է սրտի բաբախյունը և թեթևացնում ասթմայի ախտանիշները։ Արմատային բանջարեղենի թուրմը նաև լավացնում է քունը, հանգստացնում է սրտի բաբախյունը, օգնում է ասթմայի և բրոնխիտի դեպքում և ունի լուծողական ազդեցություն»,- նշել է սննդաբանը։
«Այս բանջարեղենի կանոնավոր օգտագործումը արդյունավետ կանխարգելում է օստեոպորոզի, արթրիտի, անեմիայի և սրտանոթային հիվանդությունների դեմ»,- խորհուրդ է տվել Օքսանա Գալկինան: