Պարզապես մի չարաշահեք. ահա թե օրական քանի խուրմա կարող եք ուտել

Հոկտեմբերն ու նոյեմբերը խուրմաի բերքահավաքը վայելելու ժամանակն են։ Այս հյութեղ մրգերը ձեզ կուրախացնեն իրենց թարմությամբ մինչև հունվար։ Խուրման ձեր սննդակարգում ներառելով՝ դուք կարող եք դիվերսիֆիկացնել ձեր սննդակարգն ու հարստացնել այն օգտակար տարրերով։
Խուրման հարուստ է ոչ միայն կարոտինով։ Այն հարուստ է կալիումով, կալցիումով և մագնեզիումով՝ սրտանոթային համակարգի համար կարևոր հանքանյութերով: Այն նաև պարունակում է որոշակի քանակությամբ երկաթ։ Յոդի պարունակությամբ խուրման կարելի է համեմատել միայն ծովային ձկների հետ, իսկ այս տարրն անհրաժեշտ է վահանաձև գեղձի և իմունային համակարգի համար։
Խուրման պարունակում է նաև պեկտիններ՝ լուծվող մանրաթելեր, որոնք օգնում են աղիների աշխատանքին և հեռացնում վնասակար նյութերը։ 100 գրամ խուրման պարունակում է ավելի քան 2 գրամ պեկտին։
Առողջ մեծահասակներին խորհուրդ է տրվում օրական 150 գրամ խուրմա, երեխաներին՝ ոչ ավելի, քան 100-150 գրամ։
Ձեր սննդակարգում ավելացրեք խուրման, և դուք ոչ միայն կվայելեք նրա համը, այլև շատ օգտակար նյութեր կստանաք։