Սննդաբանը խոսել է ցելյուլիտի պատճառների մասին

Սննդաբանը  խոսել է ցելյուլիտի պատճառների մասին

Ցելյուլիտ կարող է առաջանալ մարդու մոտ սխալ սննդակարգի պատճառով։ Մասնավորապես, քաղցրավենիքի և օսլա պարունակող մթերքների հաճախակի օգտագործման պատճառով։ Ռուսական 5-րդ ալիքին տված հարցազրույցում ասել է սննդաբան Լիլիա Ստարոդուբցևան։

«Ցելյուլիտը մարմնի անհավասարակշռության նշան է: Դրա առաջացման պատճառները կարող են լինել վահանաձև գեղձի աշխատանքի խանգարումները՝ հիպոթիրեոզ, թիրեոտոքսիկոզ, երիկամների հետ կապված խնդիրներ»,- նշել է բժիշկը։

Ստարոդուբցևան ասել է, որ ճարպային կուտակումների դեմ պայքարելիս պետք է ուշադրություն դարձնել լեղու արտահոսքին։ Մերսումներն ու այլ մանիպուլյացիաներն անօգուտ են, քանի որ ցելյուլիտից ազատվելու համար անհրաժեշտ է կարգավորել սննդակարգը և բարելավել ջրային հավասարակշռությունը։

«Բացի այդ, ցանկալի է հրաժարվել ալյուրից ու քաղցրավենիքից, քաղցր գազավորված ըմպելիքներից, ինչպես նաև չչարաշահել միսը»,- եզրափակել է մասնագետը։