Գիտնականներն անվանել են բուսական թեյ, որը կարող է հանգեցնել քաղցկեղի

 Գիտնականներն անվանել են բուսական թեյ, որը կարող է հանգեցնել քաղցկեղի

Մենք կարող ենք նվազեցնել քաղցկեղի առաջացման ռիսկը՝ մեր սննդակարգից հեռացնելով որոշ մթերքներ և խմիչքներ: Երբեմն ամենաանսպասելիները։ Խմիչքներից մեկը, որի կանոնավոր օգտագործումը կարող է հանգեցնել աղիքային քաղցկեղի զարգացման, պարզվել է, որ բուսական մատե թեյն է, հայտնում է Express-ը՝ հղում անելով համապատասխան հետազոտությանը։

Հետազոտությունն ինքնին ցույց է տվել, որ այլ տաք ըմպելիքները, նույնիսկ մեր սովորական թեյը կամ սուրճը, նույնպես վնասակար են այս առումով։ Բայց ամենավտանգավորը մատեն է որ դրանից հիվանդություն առաջանալու վտանգը կախված է ոչ միայն խմիչքի ջերմաստիճանից, այլև խմելու քանակից։

 Հետազոտողները պնդում են, որ դրանք միմյանցից անկախ երկու գործոն են, ուստի ստացված տվյալները կարելի է տագնապալի անվանել։ Մատեն պատրաստվում է պարագվայական որմնախորշի (եվրոպական խարամուկի ազգական) չոր տերեւներից։ Այն համարվում է տոնուսային ըմպելիք, օգտակար մարսողության և նյարդային համակարգի համար։