Ե՞րբ և ինչ քանակությամբ պետք է ուտել ծիրան. Բժիշկը հայտնել է անսպասելի պայմանների մասին

Ե՞րբ և ինչ քանակությամբ պետք է ուտել ծիրան. Բժիշկը հայտնել է անսպասելի պայմանների մասին

 

Քաղցր ծիրանը, որը կարելի է գտնել դարակների վրա մինչև հուլիս, ավելի լավ է ուտել երեկոյան: Ինչո՞ւ է այդպես։ Բժշկական գիտությունների դոկտոր, պրոֆեսոր Սվետլանա Կանևսկայայի խոսքով՝ թարմ ծիրանը արժեքավոր միկրոտարրերի պահեստ է։ Դրանք պարունակում են A, C, E, A և B5 վիտամիններ, մագնեզիում, կալիում, զեաքսանտին, լիկոպեն, լյուտեին և այլ տարրեր, որոնք օրգանիզմն օգտագործում է առողջությունը բարելավելու համար:

Հաշվի առնելով այս վիտամինային և հանքային հարստությունը՝ ծիրանը կարող է իդեալական նախուտեստ լինել երեկոյի համար, Չեմպիոնշիփի հրապարակման հետ զրույցում ասել է մասնագետը։

 

Այնուամենայնիվ, ծիրանն ավելի լավ է ուտել երեկոյան, ոչ քնելուց առաջ։ Փոքր մրգերը շատ մանրաթելեր ունեն։ Այն, անշուշտ, օգտակար է մարսողության համար, բայց գիշերը այս խթանիչ ազդեցությունն ավելորդ կլինի, ակտիվորեն աշխատող աղիները կարող են ձեզ զրկել հանգիստ և առողջ քնից: Ծիրանը նույնպես շատ քաղցր միրգ է։ Դրանք պարունակում են մեծ քանակությամբ գլյուկոզա, որը չափազանց մեծ քանակությամբ արյան մեջ արտանետվելիս հանգեցնում է քաշի ավելացման։ Մեծահասակին խորհուրդ է տրվում չգերազանցել օրական 200 գ թարմ ծիրանի չափաբաժինը։