Բժիշկը բացատրել է, թե ով չպետք է կանաչ լոբի ուտի․ ավելի շատ վնաս կլինի, քան օգուտ

Կանաչ լոբիները հատիկաընդեղենների ամենատարածված տեսակներից են։ Այս բույսը պարունակում է մեծ քանակությամբ բջջանյութ՝ ինչպես լուծելի, այնպես էլ չլուծվող: Կանաչ լոբին պարունակում է նաև սիրտ-անոթային համակարգի համար օգտակար տարրեր, այդ թվում՝ կալիում և մագնեզիում: Բացի այդ, կան ուսումնասիրություններ, որոնք ցույց են տալիս, որ այս մթերքի կանոնավոր օգտագործումը նվազեցնում է աղիներում չարորակ ուռուցքների առաջացման վտանգը:
Սակայն, չնայած բոլոր առավելություններին, շատերը չպետք է կանաչ լոբի ուտեն, զգուշացրել է էնդոկրինոլոգ և սննդաբան Ելենա Սյուրակշինան։ Բժշկի կարծիքը տալիս է Ռոսկաչեստվոն։
Այնպես որ, աղեստամոքսային տրակտի հետ կապված խնդիրներ ունեցողների համար կանաչ լոբին ավելի լավ է չչարաշահել կամ ամբողջությամբ բացառել սննդակարգից։ Խոսքը, օրինակ, խոցային կոլիտի կամ գրգռված աղիքի համախտանիշի մասին է։
Լոբիները կարող են միայն վատթարացնել ախտանիշները: Խորհուրդ չի տրվում այս բույսը ներառել սննդակարգում հոդատապ ախտորոշվածների համար։ Բացի այդ, կանաչ լոբի չպետք է ուտել հատիկաընդեղենից ալերգիա ունեցող մարդիկ: Կա ծանր ռեակցիայի վտանգ, ներառյալ անաֆիլակտիկ շոկ: Առողջ մարդիկ նույնպես պետք է չափավորություն պահպանեն այս մթերք օգտագործելիս, քանի որ կանաչ լոբին լրացուցիչ սթրես է առաջացնում մարսողական օրգանների վրա։