Նոր տարվա աղցանը կարող է լուրջ անհարմարություն և մարսողական խանգարումներ առաջացնել, եթե այն օգտագործվի անվտանգ չափաբաժնից ավելի։ Այս մասին Abzats-ին տված հարցազրույցում խոսել է դիետոլոգ, Դիետոլոգների և սննդաբանների ազգային ասոցիացիայի անդամ և գլխավոր փորձագետ Դարիա Ռուսակովան։
Մասնագետի խոսքով՝ անվտանգ է համարվում 150-200 գրամից ոչ ավելի չափաբաժինը։ Եթե սեղանին կան այլ համեղ ուտեստներ, ապա լավագույնն է աղցանի չափաբաժինը կրճատել մինչև 100-150 գրամ։ Սա պայմանավորված է ուտեստի բարձր կալորիականությամբ և բարդ բաղադրությամբ, որը զգալի ծանրաբեռնվածություն է ստեղծում մարսողական համակարգի վրա։
Մեծ քանակությամբ ուտելը կարող է անհարմարություն, ստամոքսի ծանրություն և մարսողական խանգարումներ առաջացնել։ Ռուսակովան զգուշացնում է, որ մայոնեզի հիման վրա պատրաստված աղցանները կարող են սրել քրոնիկ ստամոքս-աղիքային հիվանդություններ ունեցող մարդկանց վիճակը։
Դիետոլոգը նշել է, որ ընդունելի չափաբաժինը տարբերվում է մարդուց մարդ և կախված է տարիքից, առողջական վիճակից և տոնական ընթրիքի ընդհանուր ճաշացանկից։ Որպես ավելի անվտանգ այլընտրանք, նա խորհուրդ է տալիս դիտարկել Օլիվիե աղցանի ավելի թեթև տարբերակները։

Русский