Կարևոր է պարբերաբար առողջ սնվել, բայց միևնույն է, կարելի է պարբերաբար անառողջ սնունդ ուտել, ասել է սննդաբան Ալեքս Սեմպերեն «20minutos»-ին տված հարցազրույցում։
«Դուք կարող եք անառողջ սնունդ պարբերաբար ուտել առանց որևէ խնդրի։ Իրական խնդիրը կրկնությունն է։ Պոնչիկ կամ թխվածքաբլիթ ուտելը ողբերգություն չէ։ Բայց եթե երեխայի սովորական նախուտեստը բաղկացած է դրանցից, ապա կա ռիսկ։ Այս սննդամթերքները չպետք է ամեն օր օգտագործվեն», - նշել է բժիշկը։
Ըստ Սեմպերեի՝ այս կանոնից կա մեկ բացառություն՝ շաքարային ըմպելիքներ։ Բժիշկը դրանք ամբողջությամբ կարգելի։ «Դրանք շատերի համար շաքարի մշտական աղբյուր են։ Դրանք պարունակում են մեծ քանակությամբ կալորիաներ, որոնք չեն բավարարում քաղցը, այլ, ընդհակառակը, խրախուսում են չափից շատ սպառումը՝ առանց մարդու գիտակցության», - բացատրել է մասնագետը։

Русский