Դրամի փոխարժեքը՝ այսօր
Եղանակը՝ այսօր
ԱՌՈՂՋԱՊԱՀՈՒԹՅՈՒՆ

Երբեք մի պահեք այս 6 սննդամթերքները ձեր սեղանին. երկարացրեք դրանց կյանքը և ձեր առողջությունը

Blog Image

Դրեք դրանք սառնարանում։

Մենք լավ գիտենք, որ միսը կամ ձուկը պետք է անմիջապես սառնարանում պահել, իսկ եթե չենք պլանավորում դրանք օգտագործել մի քանի ժամվա ընթացքում, ապա դրեք սառցախցիկում։ Մենք գիտենք, որ եփած սնունդը կփչանա սենյակային ջերմաստիճանում։

Մենք կարծում ենք, սակայն, որ որոշ սննդամթերքներ կարելի է թողնել սեղանին։ Սակայն սա սխալ պատկերացում է, որը կհանգեցնի, առնվազն, փչացած և վատնված սննդի, իսկ վատագույն դեպքում՝ առողջական խնդիրների։

6 սննդամթերք, որոնք չպետք է պահել խոհանոցի սեղանին

Գեղեցիկ մրգային զամբյուղը կամ ձվերով նախշավոր ափսեն շատ գեղեցիկ տեսք ունի և հարմարավետ շունչ է հաղորդում խոհանոցին։ Սակայն դրանք այդպես պահելը մեծ սխալ է։ Real Simple պորտալի մասնագետները անվանել են 6 սննդամթերք, որոնք անպայման պետք է պահել սառնարանում կամ մթերանոցում։

Հավկիթ 
Մասնագետները խորհուրդ են տալիս հավկիթները պահել սառնարանում։ Պոլինա Կուլաչը, ՌՈՍԲԻՈՏԵԽ համալսարանի անասնաբուժական և սանիտարական փորձաքննության և կենսաբանական անվտանգության ամբիոնի դոցենտը, համաձայն է։ Էդիմ Դոմայի հետ զրույցում նա բացատրեց, թե ինչու են դրանք ավելի արագ փչանում սենյակային ջերմաստիճանում.

«Սենյակային ջերմաստիճանում կճեպի ծակոտիները թույլ են տալիս օդին և միկրոօրգանիզմներին անցնել, սպիտակուցը և դեղնուցը ավելի արագ են փչանում, խոնավությունը գոլորշիանում է, և pH-ը փոխվում է, ինչը խաթարում է համը և կառուցվածքը»։

Կարտոֆիլ
Արևի ուղիղ ճառագայթների ազդեցությունը կեղևում առաջացնում է սոլանին տոքսին: Սա նույն թունավոր կանաչ գույնն է, որը կարող է հայտնվել կարտոֆիլի մակերեսին: Կարտոֆիլը պետք է պահել զով, մութ տեղում։

Սոխ
Այս բանջարեղենը կարող է նաև պահվել զով, մութ տեղում, բայց մասնագետները խորհուրդ չեն տալիս այն դնել կարտոֆիլի կողքին: Սա ստիպում է, որ սոխն ավելի արագ ծլի։

Թարմ վարունգ
Խոհանոցի օդը ավելի տաք և չոր է, քան անհրաժեշտ է այս ջրիկ բանջարեղենին: Իդեալական տարբերակն այն է, որ վարունգը պահվի սառնարանում։

Մրգեր
Շատերը կարծում են, որ դա կօգնի նրանց ավելի արագ հասունանալ և նաև դեկորատիվ հպում կհաղորդի խոհանոցին: Այնուամենայնիվ, սենյակային ջերմաստիճանում մրգերը շատ արագ են գերհասունանում և նաև գրավում են խոհանոցային միջատներին: Հարմարավետ մթնոլորտի փոխարեն, դուք կմնաք փտած հոտով և ճանճերի խմբով։

Կտրատած մրգերն ու բանջարեղենը
Կտրատելուց հետո մրգերն ու բանջարեղենը դառնում են խոցելի մանրէների նկատմամբ և արագ փչանում, ինչը կարող է վտանգավոր լինել ձեր առողջության համար։ Դրանք չպետք է երկար մնան սեղանին. դրանք պետք է անմիջապես սառնարանում պահել (կամ կտրատել միայն այնքան, որքան անհրաժեշտ է ուտելու համար ճաշի ժամանակ)։

Send