Օրական 30 գրամի չափաբաժինը համարվում է առողջության համար օպտիմալ: Էնդոկրինոլոգ Սվետլանա Շոկուրը aif.ru-ի հետ հարցազրույցում բացատրել է, թե ինչու չպետք է գերազանցել այս սահմանաչափը։
Առողջության համար իրենց բոլոր օգտակար հատկություններից անկախ, ընկույզը շատ բարձր կալորիականություն ունի՝ բարձր ճարպային պարունակության պատճառով: Խորհուրդ տրվող չափաբաժնի գերազանցումը կարող է հեշտությամբ հանգեցնել կալորիաների ավելցուկի և քաշի ավելացման, նույնիսկ առողջ սննդակարգի դեպքում։
Մեկ այլ պատճառ էլ բարձր մանրաթելային պարունակությունն է: Միանգամից մեծ չափաբաժին ընկույզ ուտելը զգալի ծանրաբեռնվածություն է ստեղծում մարսողական համակարգի վրա: Սա կարող է ստամոքսի ծանրություն, անհարմարություն և նույնիսկ ալերգիա առաջացնել զգայուն անհատների մոտ:

Русский