Դրամի փոխարժեքը՝ այսօր
Եղանակը՝ այսօր
ԱՌՈՂՋԱՊԱՀՈՒԹՅՈՒՆ

Վտանգավոր ու քաղցկեղածին․ որ մթերքները չպետք է չարաշահել

Blog Image

Հաճախակի օգտագործման որոշ ծանոթ ապրանքներ կարող են մեծացնել լուրջ հիվանդությունների ռիսկը, ներառյալ քաղցկեղը: Ահա հիմնականը.

Ապխտած միս եւ երշիկեղեններ - պարունակում են նիտրատներ եւ կոնսերվանտներ, որոնք մարմնում վերամշակման ընթացքում վերածվում են քաղցկեղածին միացությունների:

Տապակած միս եւ արագ սնունդ - բարձր ջերմաստիճանում տապակելիս ձեւավորվում են վտանգավոր նյութեր (ակրամիդ, հետերոցիկլիկ ամիններ):

Քաղցր գազավորված ըմպելիքներ - Շաքարավազի եւ քիմիական ներկերի առատություն ծանրաբեռնում է մարմինը եւ հրահրում բորբոքային գործընթացներ:

Չիպսեր ու չորահացեր - հարուստ են տրանս ճարպերով եւ քաղցկեղածին միացություններով, որոնք առաջանում են վերամշակման ընթացքում:

 

Send