Հաճախակի օգտագործման որոշ ծանոթ ապրանքներ կարող են մեծացնել լուրջ հիվանդությունների ռիսկը, ներառյալ քաղցկեղը: Ահա հիմնականը.
Ապխտած միս եւ երշիկեղեններ - պարունակում են նիտրատներ եւ կոնսերվանտներ, որոնք մարմնում վերամշակման ընթացքում վերածվում են քաղցկեղածին միացությունների:
Տապակած միս եւ արագ սնունդ - բարձր ջերմաստիճանում տապակելիս ձեւավորվում են վտանգավոր նյութեր (ակրամիդ, հետերոցիկլիկ ամիններ):
Քաղցր գազավորված ըմպելիքներ - Շաքարավազի եւ քիմիական ներկերի առատություն ծանրաբեռնում է մարմինը եւ հրահրում բորբոքային գործընթացներ:
Չիպսեր ու չորահացեր - հարուստ են տրանս ճարպերով եւ քաղցկեղածին միացություններով, որոնք առաջանում են վերամշակման ընթացքում:
