Սրտաբան և սննդաբան Ֆիլիպ Կուզմենկոյի խոսքով՝ օրական ձվի քանակը որոշվում է դրանց ուտելու վերջնական նպատակով։
Գոյություն ունի համընդհանուր ուղեցույց. բժիշկները նշում են, որ օրական 1-2 ձու ուտելը ընդունելի է։ Սակայն իրականում յուրաքանչյուր մարդու կարիքները տարբեր են։ Կարևոր է հաշվի առնել արտադրանքի կալորիականությունը և կենտրոնանալ ձեր մարմնի կարիքների վրա։ Օրինակ՝ մարզիկները, որոնք մկանային զանգված կառուցելու համար ավելի շատ սպիտակուցի կարիք ունեն, օգտվում են սպիտակուցային ձվածեղից՝ առանց ճարպոտ դեղնուցների։ Ընդհանուր առմամբ, ակտիվ կենսակերպ վարող և պարբերաբար մարզասրահ հաճախող մարդկանց թույլատրվում է մի փոքր ավելի շատ ձու ուտել, բայց միայն սպիտակուցը, ոչ թե դեղնուցը։ Այս խորհուրդը վերաբերում է նաև քաշը նիհարել ցանկացողներին։
«Ձուն ձեզ չի սպանի։ Ձու ուտելու արգելք չկա», - ասել է Կուզմենկոն «Ռադիո 1»-ին։
Ինչ վերաբերում է ձվերի մեջ խոլեստերինի պարունակությանը, ապա դրա մասին անհանգստանալու կարիք չկա։ Եթե ձեզ մոտ արդեն խոլեստերինի խնդիրներ են ախտորոշվել, պետք է խորհրդակցեք բժշկի հետ։ Հակառակ դեպքում, պարզապես պետք է հետևել հիմնական ցուցանիշներին, ինչպիսիք են արտաքին տեսքը և բարեկեցությունը։
