Դրամի փոխարժեքը՝ այսօր
Եղանակը՝ այսօր
ԱՌՈՂՋԱՊԱՀՈՒԹՅՈՒՆ

Բժիշկը խոսել է կաթի օգտագործման հետևանքով առաջացած լուրջ խնդիրների մասին

Blog Image

Կաթնամթերքը կարող է ոչ միայն բարելավել առողջությունը, այլև վնասել այն, ըստ սննդաբան Մարգարիտա Կորոլևայի։

Բժշկի խոսքով՝ կաթը և կաթի հիմքով պատրաստված մթերքները կարող են առաջացնել աուտոիմունային խանգարումներ, հաճախակի մրսածություն, թուլացած անձեռնմխելիություն և մի շարք մաշկային հիվանդություններ։

Նման հետևանքները հազվադեպ չեն։ Դրանք առաջանում են, քանի որ կենդանական կաթը վատ է մարսվում մարդու օրգանիզմի կողմից։ Կաթը լիովին չի մարսվում, և դրա մի մասը մնում է աղիքներում։

Կաթի օգտագործմանը ի պատասխան օրգանիզմը ուժեղ արձագանքում է։ Այս ռեակցիան դրսևորվում է տարբեր ձևերով։ Կարող են զարգանալ մաշկի հիվանդություններ, վահանաձև գեղձի խանգարումներ, հոդերի խնդիրներ և ներքին օրգանների աուտոիմունային խնդիրներ։

«Երբ հիվանդները դիմում են բժշկի՝ իրենց հիվանդության պատճառները պարզելու համար, պարզվում է, որ կաթնամթերքը այդ խնդիրներին նպաստող գործոններից մեկն է», - «Սպուտնիկ» ռադիոյին ասել է Մարգարիտա Կորոլևան։

Կաթի նկատմամբ այս ռեակցիայի մեկ այլ պատճառն այն է, որ ֆերմերները կաթնատու կենդանիներին (օրինակ՝ կովերին) կերակրել են ոչ բնական սննդով՝ տալով նրանց հավելումներ՝ նրանց կյանքը երկարացնելու և արագ աճը խթանելու համար։ Սա ուղղակիորեն ազդում է արտադրանքի վերջնական որակի վրա։

Սննդաբանը խորհուրդ տվեց բոլորին թեստ հանձնել՝ պարզելու համար, թե որ սննդամթերքի նկատմամբ են ալերգիա ունենում։

Send