Երկաթով հարուստ սննդամթերքները ներառում են ոչ միայն լյարդը և խնձորը: Arimed պորտալի փորձագետ խորհրդատու Եկատերինա Կուրբատովան բացատրել է, թե ինչ է պետք ավելացնել սննդակարգին՝ հեմոգլոբինի մակարդակը բարձրացնելու համար։
Մասնագետի խոսքով՝ հեմոգլոբինի մակարդակը բարձրացնելու համար խորհուրդ է տրվում անցնել երկաթի աղբյուրներ պարունակող սննդակարգի՝ միս, ձուկ, լոբազգիներ և որոշակի հացահատիկներ։
Ցանկացած բանջարեղեն (հատկապես ճակնդեղ և սպանախ), թարմ մրգեր և ընկույզներ սննդակարգի հիանալի լրացումներ են, Կուրբատովան բացատրել է Pravda.Ru-ի հետ զրույցում: Վիտամին C-ի աղբյուրները արժանի են հատուկ ուշադրության, քանի որ այս տարրը բարելավում է երկաթի ներծծումը։
«Միսը և այլ սննդամթերքները, որոնք պահանջում են ջերմային մշակում, կարող են պատրաստվել տարբեր ձևերով, ինչպիսիք են թխումը, եփումը կամ գոլորշու վրա եփելը», - խորհուրդ է տվել բժիշկը։
Ընկույզի, բանջարեղենի և մրգերի օգտագործումը դրական ազդեցություն ունի ընդհանուր առողջության վրա և նաև կանխում է անեմիայի զարգացումը: Այնուամենայնիվ, կարևոր է հասկանալ, որ սննդակարգի ճշգրտումները կարող են կատարվել միայն բժշկի հետ խորհրդակցելուց հետո:
