Էնդոկրինոլոգ Զուխրա Պավլովան բացատրել է, թե որքան հաճախ պետք է նուռ ուտել՝ դրա լիարժեք օգուտները ստանալու համար։
Մասնագետը նշել է, որ նուռը պարունակում է բազմաթիվ վիտամիններ և հանքանյութեր, իսկ պտուղն ինքնին հզոր բնական հակաօքսիդանտ է, որը պաշտպանում է օրգանիզմը մի շարք հիվանդություններից, այդ թվում՝ քաղցկեղից։
Նուռը դրական ազդեցություն ունի մկանային-կմախքային, մարսողական, միզասեռական և էնդոկրին համակարգերի առողջության և գործունեության վրա։ Նուռում առկա ֆիտոէստրոգենները միրգը դարձնում են հատկապես արժեքավոր կանանց համար։
Նուռի լիարժեք օգուտները ստանալու համար Պավլովան խորհուրդ է տալիս շաբաթական մեկ նուռ ուտել։ Նուռը կարելի է ուտել կորիզների հետ, քանի որ այն նաև պարունակում է սննդանյութեր, ինչպիսիք են մանրաթելը։
Էնդոկրինոլոգը խորհուրդ է տվել խուսափել նռան հյութից, ինչպես նաև ցանկացած այլ հյութից։ Այն պարունակում է շատ շաքար և թթուներ, որոնք վնասակար են զգայուն լորձաթաղանթներ ունեցող օրգանների համար։
«Ավելի բարձր թթվայնության պատճառով ստամոքսի լորձաթաղանթի գրգռման բարձր ռիսկ կա», - զգուշացրեց բժիշկը իր Telegram ալիքում։
Նուռը հակացուցված է շաքարախտով, գաստրիտով կամ անհատական անհանդուրժողականությամբ տառապող մարդկանց, ինչպես նաև երեխաների համար։
