Դրամի փոխարժեքը՝ այսօր
Եղանակը՝ այսօր
ԱՌՈՂՋԱՊԱՀՈՒԹՅՈՒՆ

Այս մթերքները արժե ավելի հաճախ ուտել. սրանք ամուր կպահեն ձեր օրգանիզմը

Blog Image

Կան սննդամթերքներ, որոնք պետք է հնարավորինս հաճախ ներառվեն ձեր սննդակարգում, քանի որ դրանք կարող են պահպանել առողջությունը և երկարացնել ձեր կենսունակությունը տարիներ շարունակ։

Բանջարեղեն և կանաչեղեն
Թարմ բանջարեղենը մանրաթելի, վիտամինների և հակաօքսիդանտների աղբյուր է։ Դրանք օգնում են կարգավորել մարսողությունը, իջեցնել խոլեստերինի մակարդակը և ամրապնդել իմունային համակարգը։ Բրոկկոլին, սպանախը, գազարը և ճակնդեղը հատկապես օգտակար են։

Ամբողջական հացահատիկներ
Ամբողջական հացը, վարսակի շիլան, շագանակագույն բրինձը և հնդկացորենը հարուստ են մանրաթելերով և բարդ ածխաջրերով։ Դրանք ձեզ ավելի երկար են հագեցնում, նպաստում են աղիքների աշխատանքին և քաշի կարգավորմանը։

Ընկուզեղեն և սերմեր
Նուշը, ընկույզը, կտավատի սերմերը և դդմի սերմերը պարունակում են առողջ ճարպեր, մագնեզիում և սպիտակուց։ Այս սննդամթերքները լավ են ուղեղի, սրտի և հոդերի համար, ինչպես նաև օգնում են վերահսկել արյան մեջ շաքարի մակարդակը։

Մրգեր և հատապտուղներ
Հատապտուղներն ու մրգերը հարուստ են C վիտամինով, կալիումով և բնական շաքարներով, որոնք ապահովում են էներգիա՝ առանց օրգանիզմը ծանրաբեռնելու։ Հապալասը և նուռը բարելավում են անոթային գործառույթը, խնձորն ու տանձը նպաստում են սրտի առողջությանը, իսկ ցիտրուսային մրգերը՝ ամրապնդում են իմունային համակարգը։

Ձուկ և ծովամթերք
Ճարպոտ ձուկը (սաղմոն, սկումբրիա, սաղմոն) օմեգա-3 ճարպաթթուների հիմնական աղբյուր է։ Դրանք նվազեցնում են բորբոքումները, պաշտպանում արյան անոթները և բարենպաստ ազդեցություն ունեն նյարդային համակարգի վրա։

 

Այս մթերքները ձեր սննդակարգին ավելացնելով՝ դուք ոչ միայն կբարելավեք ձեր ընդհանուր բարեկեցությունը, այլև կնվազեցնեք բազմաթիվ քրոնիկ հիվանդությունների ռիսկը։ Ճիշտ սնունդը ամենօրյա առողջության և էներգիայի հիմքն է։

Send