Կարտոֆիլի պյուրեն պարզ ուտեստ է՝ անսպասելիորեն օգտակար հատկություններով: Ինչպես նշել են «Ուտում ենք տանը» ալիքի հեղինակները՝ հղում անելով գաստրոէնտերոլոգիայի ոլորտի մասնագետին, հենց կարտոֆիլի պյուրեի տեսքով է կարտոֆիլն ամենալավը ներծծվում:
Այս վիճակում օրգանիզմը կարիք չունի ռեսուրսներ ծախսել արտադրանքի մշակման վրա. ամեն ինչ արդեն պատրաստ է ներծծման:
Պյուրեն բառացիորեն «ծածկում է» ստամոքսի լորձաթաղանթը՝ հեշտացնելով մարսողությունը: Սա հատկապես կարևոր է գաստրիտի և այլ քրոնիկ ստամոքս-աղիքային խնդիրների դեպքում:
Կարտոֆիլը հարուստ է A, B և C վիտամիններով, ինչպես նաև կալիումով, մագնեզիումով և մանրաթելերով: Եթե կեղևը չմաքրեք պատրաստելուց առաջ, օգուտները կլինեն ավելի մեծ. հենց դրանում են կենտրոնացված հիմնական միկրոտարրերը:
Մասնագետները խորհուրդ են տալիս պյուրեի մեջ աղը փոխարինել քրքումով և սև պղպեղով, որպեսզի ուտեստը դառնա ոչ միայն ավելի առողջ, այլև ավելի համեղ։