Գիտնականների կարծիքով, սալորաչրի կանոնավոր օգտագործումը կարող է զգալի ազդեցություն ունենալ սրտի առողջության վրա։
Ուսումնասիրության արդյունքները հրապարակվել են VeryWell Health-ի կողմից։ Պարզվում է, որ օրական ընդամենը 5-10 չորացրած սալորաչիրը օգնում է իջեցնել «վատ» խոլեստերինի մակարդակը, ինչպես նաև նվազեցնում է բորբոքումն ու օքսիդատիվ սթրեսը, այսինքն՝ նվազեցնում է սրտանոթային հիվանդությունների զարգացման հետ անմիջականորեն կապված գործոնները։
Այս ազդեցությունն ավելի ցայտուն էր 55 տարեկանից բարձր տղամարդկանց մոտ։ Ավելի տարեց կանանց մոտ սալորաչիրը բացասական ազդեցություն չուներ ո՛չ նյութափոխանակության, ո՛չ էլ արյան մեջ շաքարի մակարդակի վրա։
Մասնագետները դա կապում են չորացրած սալորաչիրում պարունակվող հակաօքսիդանտների և մանրաթելերի հետ, որոնք ավելի բարձր պարունակություն ունեն, քան թարմը։ Չորացնելը մեծացնում է սննդարար նյութերի կոնցենտրացիան, և դրանք նաև ավելի հեշտ է պահպանել և ներառել ամենօրյա սննդակարգում։
Իդեալականում սալորաչիրը պետք է ուտել ամեն օր, քանի որ այն ոչ միայն կաջակցի ստամոքս-աղիքային համակարգին, այլև կնպաստի սրտի խնդիրների կանխարգելմանը։
Սակայն, ինչպես ընդգծում են սննդաբանները, սալորաչիրը չպետք է դիտարկել որպես համապարփակ դեղամիջոց. այն գործում է միայն որպես հավասարակշռված սննդակարգի մաս։
