Կանաչեղենը, ինչպիսիք են մաղադանոսը և համեմը, որոնք շատերի կողմից սիրված են իրենց վառ համի և առողջության համար օգտակար հատկությունների համար, բոլորի համար հարմար չեն: Մարդկանց երկու խումբ պետք է հատկապես զգույշ լինեն։
Դժվար է պատկերացնել աղցան առանց թարմ կանաչեղենի, որը ոչ միայն հաճելի է աչքին, այլև օգտակար է մարսողության համար: Այնուամենայնիվ, թարմ կանաչեղեն ուտելը բոլորի համար չէ։
Համեմը, մաղադանոսը և այլ կանաչեղեն հայտնի են K վիտամինով հարուստ լինելով, սակայն այս վիտամինի չարաշահումը խորհուրդ չի տրվում: Կան մարդկանց երկու խումբ, որոնց համար կանաչեղեն ուտելը ոչ միայն անօգուտ է, այլև որոշ դեպքերում կարող է նույնիսկ վտանգավոր լինել։
Բժիշկ Ալեքսանդր Մյասնիկովը «Ամենակարևոր բանի մասին» հաղորդման ժամանակ նշել է, որ կանաչեղենը խորհուրդ չի տրվում հակակոագուլյանտներ ընդունող մարդկանց, քանի որ K վիտամինը չեզոքացնում է այդ դեղամիջոցների ազդեցությունը, որոնք նախատեսված են արյան մակարդելիությունը նվազեցնելու համար։
Ավելին, K վիտամինի բարձր մակարդակը կարող է առաջացնել միզաքարային հիվանդության սրացում:
