Սննդաբան և մարզիչ Օլգա Յաբլոկովան NEWS.ru-ին տված հարցազրույցում բացատրել է, որ կաթնաշոռի գլազուրային սալիկները կարող են լուրջ ստամոքս-աղիքային խնդիրներ առաջացնել։
Դրանք պարունակում են շաքար, բուսական ճարպեր, համեմունքներ և գլազուր, որոնք ուժեղացնում են աղիքային լորձաթաղանթի խմորումը և բորբոքումը։ Յաբլոկովան բացատրել է, որ միկրոֆլորայի խանգարման հետ մեկտեղ մարդը սկսում է տառապել գազերից և անհարմարությունից։
Պահպանման ոչ պատշաճ պայմանները հատուկ վտանգ են ներկայացնում։ Սննդաբանը զգուշացրել է, որ կաթնամթերքը իդեալական միջավայր է մանրէների և խմորիչների բազմացման համար, հատկապես, երբ երկար ժամանակ պահվում է սխալ ջերմաստիճանում։ Սա կարող է հանգեցնել ոչ միայն փքվածության, այլև լուրջ սննդային թունավորման։
Յաբլոկովան նաև նշել է, որ նույնիսկ բարձրորակ կաթնամթերքը կարող է տհաճ ախտանիշներ առաջացնել լակտազի ակտիվության նվազման կամ գրգռված աղիքի համախտանիշ ունեցող մարդկանց մոտ։
