Թթվասերը հայտնի ֆերմենտացված կաթնամթերք է, որը պարունակում է սպիտակուցներ, ճարպեր, կալցիում, B վիտամիններ և պրոբիոտիկներ: Չափավոր օրական օգտագործման դեպքում այն կարող է օգտակար լինել, բայց չափից շատ օգտագործելու դեպքում՝ վնասակար:
Օգուտներ
Բարելավում է մարսողությունը կաթնաթթվային բակտերիաների շնորհիվ:
Ամրացնում է ոսկորներն ու ատամները կալցիումի շնորհիվ:
Օգտակար է մաշկի և մազերի համար՝ A և E վիտամինների շնորհիվ:
Աջակցում է իմունիտետին, հատկապես բնական կազմով՝ առանց կոնսերվանտների:
Վնաս
Բարձր կալորիականություն՝ կարող է հանգեցնել քաշի ավելացման:
Բարձր ճարպային պարունակություն՝ անցանկալի է լյարդի, սրտի և անոթային հիվանդությունների համար:
Կարող է ստամոքս-աղիքային խնդիրներ առաջացնել լակտոզայի անհանդուրժողականություն ունեցող մարդկանց մոտ:
Թթվասերը օգտակար է չափավոր քանակությամբ՝ օրական 1-2 ճաշի գդալը բավականին անվտանգ է առողջ մարդու համար: Գլխավորը բնական թթվասեր ընտրելն է՝ նվազագույն բաղադրությամբ: