Դրամի փոխարժեքը՝ այսօր
Եղանակը՝ այսօր
ԱՌՈՂՋԱՊԱՀՈՒԹՅՈՒՆ

Ի՞նչ է պատահում, եթե ամեն օր թթվասեր եք ուտում. օգուտներն ու վնասները

Blog Image

Թթվասերը հայտնի ֆերմենտացված կաթնամթերք է, որը պարունակում է սպիտակուցներ, ճարպեր, կալցիում, B վիտամիններ և պրոբիոտիկներ: Չափավոր օրական օգտագործման դեպքում այն կարող է օգտակար լինել, բայց չափից շատ օգտագործելու դեպքում՝ վնասակար:

 

Օգուտներ

Բարելավում է մարսողությունը կաթնաթթվային բակտերիաների շնորհիվ:

Ամրացնում է ոսկորներն ու ատամները կալցիումի շնորհիվ:

Օգտակար է մաշկի և մազերի համար՝ A և E վիտամինների շնորհիվ:

Աջակցում է իմունիտետին, հատկապես բնական կազմով՝ առանց կոնսերվանտների:

 

Վնաս

Բարձր կալորիականություն՝ կարող է հանգեցնել քաշի ավելացման:

Բարձր ճարպային պարունակություն՝ անցանկալի է լյարդի, սրտի և անոթային հիվանդությունների համար:

Կարող է ստամոքս-աղիքային խնդիրներ առաջացնել լակտոզայի անհանդուրժողականություն ունեցող մարդկանց մոտ:

 

Թթվասերը օգտակար է չափավոր քանակությամբ՝ օրական 1-2 ճաշի գդալը բավականին անվտանգ է առողջ մարդու համար: Գլխավորը բնական թթվասեր ընտրելն է՝ նվազագույն բաղադրությամբ:

Send