Սննդաբան և բժիշկ Միխայիլ Գինցբուրգը ռուսական «Ամենակարևոր բանի մասին» հաղորդման ժամանակ բացահայտել է հացն ավելի առողջարար դարձնելու միջոց:
Գինցբուրգը խորհուրդ է տվել հացը պահել սառցարանում՝ դրա վնասակար ազդեցությունը նվազագույնի հասցնելու համար: Մասնագետը բացատրել է, որ սառեցումը դանդաղեցնում է օսլայի քայքայումը, ինչը հանգեցնում է արյան մեջ շաքարի մակարդակի դանդաղ և աննշան բարձրացման նման հաց ուտելուց հետո:
Սակայն սովորական հաց ուտելը կհանգեցնի արյան մեջ շաքարի մակարդակի կտրուկ աճի, ինչը վտանգավոր է և, ի վերջո, կարող է հանգեցնել շաքարախտի:
Սննդաբանը հավելել է, որ սառեցված հացը կարելի է հալեցնել միկրոալիքային վառարանում կամ տոստերում, և դրա օգտակար հատկությունները դեռ կպահպանվեն: Գինցբուրգի խոսքով՝ այս մթերքը նպաստում է ոսկորների ամրացմանը և աջակցում է ուղեղի գործառույթին: Ավելին, հացը էներգիայի աղբյուր է։
