Կանաչ թեյը համարվում է հակաօքսիդանտների հզոր աղբյուր, սակայն սննդաբանները հայտնաբերել են, որ որոշ տարածված մրգեր կարող են մրցակցել դրա հետ։
Հակաօքսիդանտները նյութեր են, որոնք պաշտպանում են բջիջները վնասումից, օգնում են պայքարել բորբոքման դեմ և աջակցում են անձեռնմխելիությանը և սրտի առողջությանը։ Դրանք հատկապես կարևոր են քրոնիկ հիվանդությունների կանխարգելման և ծերացման դանդաղեցման համար։
Real Simple-ի կողմից մեջբերված գրանցված սննդաբանների համաձայն, որոշ մրգեր և հատապտուղներ պարունակում են ավելի շատ հակաօքսիդանտներ, քան մեկ բաժակ կանաչ թեյը (որը պարունակում է մոտավորապես 50-100 մգ կատեխիններ)։
Հապալասը գլխավորում է ցանկը (մինչև 488 մգ հակաօքսիդանտներ 100 գրամի համար)։ Այս հատապտուղը հարուստ է անտոցիանիններով, վիտամին K-ով և մանգանով։ Սև հապալասը երկրորդ տեղում է (մինչև 426 մգ)։ Հակաօքսիդանտներից բացի, այն նաև օրգանիզմին մատակարարում է ֆլավոնոիդներով, վիտամին C-ով և մանրաթելերով։
Նուռը առաջին եռյակում է (մոտ 240 մգ ½ բաժակ հյութի համար)։ Հացահատիկները էլլագիտանինների, կալիումի և ֆոլաթթվի աղբյուր են։ Սալորը և սալորաչիրը պարունակում են գրեթե նույնքան հակաօքսիդանտներ՝ միջինում մինչև 242 մգ։
Խնձորը (մինչև 82 մգ) և գրեյպֆրուտը (մինչև 146 մգ) նույնպես լավ ընտրություններ են։ Երկու մրգերն էլ հարուստ են C վիտամինով, ֆլավոնոիդներով և մանրաթելերով։
