Դրամի փոխարժեքը՝ այսօր
Եղանակը՝ այսօր
ԱՌՈՂՋԱՊԱՀՈՒԹՅՈՒՆ

Այս մրգերն ավելի շատ հակաօքսիդանտներ ունեն, քան կանաչ թեյը. սննդաբանները անվանել են 6 առաջատարների

Blog Image

Կանաչ թեյը համարվում է հակաօքսիդանտների հզոր աղբյուր, սակայն սննդաբանները հայտնաբերել են, որ որոշ տարածված մրգեր կարող են մրցակցել դրա հետ։

Հակաօքսիդանտները նյութեր են, որոնք պաշտպանում են բջիջները վնասումից, օգնում են պայքարել բորբոքման դեմ և աջակցում են անձեռնմխելիությանը և սրտի առողջությանը։ Դրանք հատկապես կարևոր են քրոնիկ հիվանդությունների կանխարգելման և ծերացման դանդաղեցման համար։

Real Simple-ի կողմից մեջբերված գրանցված սննդաբանների համաձայն, որոշ մրգեր և հատապտուղներ պարունակում են ավելի շատ հակաօքսիդանտներ, քան մեկ բաժակ կանաչ թեյը (որը պարունակում է մոտավորապես 50-100 մգ կատեխիններ)։

Հապալասը գլխավորում է ցանկը (մինչև 488 մգ հակաօքսիդանտներ 100 գրամի համար)։ Այս հատապտուղը հարուստ է անտոցիանիններով, վիտամին K-ով և մանգանով։ Սև հապալասը երկրորդ տեղում է (մինչև 426 մգ)։ Հակաօքսիդանտներից բացի, այն նաև օրգանիզմին մատակարարում է ֆլավոնոիդներով, վիտամին C-ով և մանրաթելերով։

Նուռը առաջին եռյակում է (մոտ 240 մգ ½ բաժակ հյութի համար)։ Հացահատիկները էլլագիտանինների, կալիումի և ֆոլաթթվի աղբյուր են։ Սալորը և սալորաչիրը պարունակում են գրեթե նույնքան հակաօքսիդանտներ՝ միջինում մինչև 242 մգ։

Խնձորը (մինչև 82 մգ) և գրեյպֆրուտը (մինչև 146 մգ) նույնպես լավ ընտրություններ են։ Երկու մրգերն էլ հարուստ են C վիտամինով, ֆլավոնոիդներով և մանրաթելերով։

Send