Դրամի փոխարժեքը՝ այսօր
Եղանակը՝ այսօր
ԱՌՈՂՋԱՊԱՀՈՒԹՅՈՒՆ

Եթե ուզում եք օգուտ քաղել կարտոֆիլից, կերեք այն միայն այս տեսքով

Blog Image

Հայտնի է, որ կարտոֆիլը ամենաառողջարար մթերքը չէ: Մասնագետները այն նույն մակարդակի վրա են դասում, ինչ մակարոնեղենը և սպիտակ հացը, ուստի կարող է թվալ, որ արմատային բանջարեղենը հատուկ արժեք չունի: Այնուամենայնիվ, սննդաբան Միխայիլ Գինցբուրգը կոչ չի անում հրաժարվել կարտոֆիլից. նա FederalPress-ին ասել է, թե ինչ տեսքով է բանջարեղենն առավել օգտակար:

Մասնագետի խոսքով՝ մատղաշ կարտոֆիլն ամենալավը կհամապատասխանի սննդակարգին: Այն պարունակում է շատ սննդային մանրաթել և համեմատաբար ավելի քիչ օսլա, քան հասուն մրգերը: Այս տարբերակը ընտրելը ավելի լավ կլինի և՛ առողջության, և՛ կազմվածքի համար:

Գինցբուրգը նաև հիշեցրել է, որ չպետք է ամեն օր կարտոֆիլ ուտել: Այն կատարելապես կբազմազանեցնի սննդակարգը, բայց չի կազմի դրա հիմքը:

Հայտնի արմատային բանջարեղենը պատրաստելու ամենանախընտրելի ձևը կեղևի մեջ եփելն է: Բայց կարտոֆիլի պյուրեն, նշում է բժիշկը, խորհուրդ է տրվում ուտել որքան հնարավոր է հազվադեպ՝ անպայման ոչ ավելի, քան շաբաթը մեկ անգամ:

Send