Դրամի փոխարժեքը՝ այսօր
Եղանակը՝ այսօր
ԱՌՈՂՋԱՊԱՀՈՒԹՅՈՒՆ

Ո՞ր արմավները չպետք է ուտել

Blog Image

Արմավը համարվում է աղանդերի բնական այլընտրանք՝ այն չի պարունակում ներկանյութեր, համեմունքներ կամ այլ հավելումներ: Սակայն, չնայած «առողջ» կերպարին, այս արևելյան նրբաճաշակությունը վնասակար է իր ձևով:

Արմավի կալորիականությունը կազմում է մոտ 274 կկալ 100 գրամի համար: Չոր մրգերի հետ չափազանցնելը հեշտ է, ուստի ձեր կազմվածքը վտանգված է:

Սննդաբանները նշում են, որ մեծահասակները օրական պետք է ուտեն 5-6 հատ, իսկ երեխաները՝ ոչ ավելի, քան 2-3: Միևնույն ժամանակ, ավելորդ քաշ, շաքարախտ կամ ստամոքս-աղիքային խնդիրներ ունեցող մարդիկ պետք է ընդհանրապես խուսափեն խուրմայից:

Մեկ այլ բացասական նրբերանգ է ատամների վրա ազդեցությունը: Բնական շաքարների բարձր կոնցենտրացիան նպաստում է կարիեսի զարգացմանը, ուստի չափազանց կարևոր է պահպանել նորման:

Արմավ ընտրելիս պետք է զգոն լինել: Որակյալ միրգը կորիզավոր է, միատարր գույնով, առանց կպչունության, բծերի, կեղևի ճաքերի, փայլի և խմորման հոտի:

Փայլուն մակերեսը ցույց է տալիս, որ միրգը մշակվել է շաքարի օշարակով կամ քիմիական նյութերով: Հանրային լրատվական ծառայության մասնագետները զգուշացնում են, որ ավելի լավ է չուտել իրար կպած մրգեր։

Ուտելուց առաջ արմավը պետք է լավ լվանալ։ Խորհուրդ է տրվում անմիջապես ուտել մաքրածները, իսկ մնացածը դնել սառնարան՝ կափարիչով չոր տարայի մեջ։

Send