Չափից շատ աղ օգտագործելը կարող է լուրջ վնաս հասցնել օրգանիզմին: Հիմնական վտանգը բարձր արյան ճնշումն է, որը մեծացնում է կաթվածի և սրտանոթային հիվանդությունների առաջացման ռիսկը:
Երիկամները գերծանրաբեռնված են աշխատում՝ ավելորդ նատրիումը հեռացնելու համար, ինչը կարող է հանգեցնել երիկամների վնասման:
Բացի այդ, աղը պահպանում է ջուրը օրգանիզմում՝ առաջացնելով այտուցվածություն և ծարավի զգացում: Աղի ավելցուկը կարող է նաև խաթարել էլեկտրոլիտների հավասարակշռությունը՝ առաջացնելով գլխացավ, դյուրագրգռություն և հոգնածություն:
Երկարաժամկետ հեռանկարում աղի ավելցուկը մեծացնում է օստեոպորոզի, ստամոքսի քաղցկեղի և ճարպակալման առաջացման ռիսկը: Խորհուրդ է տրվում չգերազանցել 5 գրամ աղի (մոտ մեկ թեյի գդալ) օրական նորման: