Դրամի փոխարժեքը՝ այսօր
Եղանակը՝ այսօր
ԱՌՈՂՋԱՊԱՀՈՒԹՅՈՒՆ

Քաղցկեղի զարգացման ռիսկի նվազեցման համար սուրճի, թեյի և ջրի օպտիմալ չափաբաժինն է սահմանվել

Blog Image

Բրիտանական սննդի ամսագրում (BJN) հրապարակված ուսումնասիրության համաձայն՝ օրական յոթից ութ բաժակ սուրճ, թեյ և ջուր խմելը նվազեցնում է սրտանոթային հիվանդությունների և քաղցկեղի զարգացման ռիսկը։

Գիտնականները վերլուծել են 183,000 մարդու առողջության և սննդային տվյալները 13 տարվա ընթացքում։ Մասնակիցները, ովքեր պահպանել են իրենց սննդակարգում ըմպելիքների որոշակի հարաբերակցություն՝ երկու բաժակ թեյ երեք բաժակ սուրճի դիմաց, պարզվել է, որ ունեն լավագույն առողջությունը։ Առողջության ամենաբարձր ցուցանիշներ ունեցողները նաև պարբերաբար խմել են սովորական ջուր։

Հետազոտողների խոսքով՝ սուրճի մեջ պարունակվող քլորոգենաթթուն նվազեցնում է շաքարախտի և նյարդային համակարգի խանգարումների ռիսկը։ Այս միացությունը նաև նպաստում է աղիքային առողջ միկրոբիոմների զարգացմանը։ Թեյի մեջ պարունակվող կատեխիններն ունեն հակաբորբոքային և հակաօքսիդանտային հատկություններ, որոնք օգնում են պաշտպանել արյան անոթներն ու հյուսվածքները վնասումից։

Հետազոտողները նշել են, որ օրական երեք կամ ավելի բաժակ սուրճ խմելը կարող է առաջացնել անքնություն և անկանոն սրտի բաբախյուն։ Նրանք նաև նշել են, որ ջրի չափազանց օգտագործումը կարող է առաջացնել էլեկտրոլիտների անհավասարակշռություն։

Send