Շաքարի լիակատար վերացումը սննդակարգից ոչ միայն ոչ մի օգուտ չի բերի, այլև զգալիորեն կվնասի առողջությանը, ասել է գաստրոէնտերոլոգ Մեգան Ռոսսին «Daily Mirror»-ին տված հարցազրույցում։
Ռոսսին նշել է, որ շաքարի լիակատար վերացումը հեշտ չէ, քանի որ այն և դրա անալոգները հանդիպում են հսկայական քանակությամբ սննդամթերքներում՝ մրգեր, բանջարեղեն, կաթնամթերք և այլն։ «Այս ամենը ձեր սննդակարգից հանելը վտանգավոր է, քանի որ այն կարող է հանգեցնել վիտամինների անբավարարության, հակաօքսիդանտների անբավարարության, նյութափոխանակության խանգարումների և հոգեկան առողջության հետ կապված խնդիրների», - զգուշացրել է բժիշկը։
Մասնագետը նշել է, որ քաղցրավենիքի և աղանդերի մեջ պարունակվող շաքարը նույնքան վտանգավոր է, որքան բնական սննդամթերքի մեջ պարունակվող շաքարը։ Նրա խոսքով՝ այն անվնաս է փոքր քանակությամբ, բայց վտանգավոր է չափից շատ քանակությամբ, քանի որ այն նպաստում է ճարպակալմանը և դրան ուղեկցող բոլոր առողջական խնդիրներին։
Հաշվի առնելով սա՝ Ռոսսին խորհուրդ է տվել չհրաժարվել շաքարից և չօգտագործել որևէ քաղցրավենիք, այլ իմանալ ձեր սահմանները։ Ձեր սահմանները որոշելու համար նա խորհուրդ տվեց ինքներդ ձեզ տալ երեք հարց՝ «Ես նկատմամբ հակվածություն ունե՞մ», «Այդ հակվածությունը սրվո՞ւմ է» և «Քաղցրավենիքը փոխարինո՞ւմ է լիարժեք կերակուրին»։
Եթե պատասխանը դրական է, Ռոսսին խորհուրդ է տվել կրճատել քաղցրավենիքի օրական օգտագործումը։
