Դրամի փոխարժեքը՝ այսօր
Եղանակը՝ այսօր
ԱՌՈՂՋԱՊԱՀՈՒԹՅՈՒՆ

Ինչպես ուտելուց հետո այրոցի ռիսկը նվազեցնել․ պարզ միջոց

Blog Image

Նյու Յորքի Մաունթ Սինայ բժշկական կենտրոնի ընտանեկան բժիշկ Հեզեր Վիոլան Infobae-ին ասել է, որ ուտելուց անմիջապես հետո կարճատև զբոսանքը կարող է զգալիորեն նվազեցնել այրոցի ռիսկը և մեղմացնել անբավարար մարսողության ախտանիշները։

Մասնագետի խոսքով՝ չափավոր տեմպով տասը րոպե քայլելը կարող է բարելավել սննդի շարժը ստամոքս-աղիքային տրակտով։ Սա նվազեցնում է ստորին կերակրափողի սֆինկտերի վրա ճնշումը՝ նվազեցնելով ստամոքսի թթվի կերակրափող վերադառնալու հավանականությունը։ Այս թթվային ռեֆլյուքսը առաջացնում է այրոց՝ կրծքավանդակում և կոկորդում այրոցի զգացողություն, որը հաճախ ուժեղանում է մեծ քանակությամբ ուտելուց, սուրճ խմելուց, գազավորված ըմպելիքներից կամ առաջ թեքվելուց հետո։

Բժիշկը բացատրել է, որ քայլելը բարելավում է ստամոքսի և աղիների շարժունակությունը՝ նպաստելով ավելի մեղմ և բնական մարսողությանը։ Այս պարզ վարժությունը նաև օգնում է բարելավել փքվածությունը, ծանրությունը և փորկապությունը։

«Զբոսանքները պարտադիր չէ, որ երկար լինեն, բայց կանոնավորությունը կարևոր է օպտիմալ արդյունքների համար», - եզրափակեց փորձագետը։

Send