Դրամի փոխարժեքը՝ այսօր
Եղանակը՝ այսօր
ԱՌՈՂՋԱՊԱՀՈՒԹՅՈՒՆ

Բժիշկն անվանել է լյարդը քայքայող ոչ ակնհայտ մթերքներ

Blog Image

Որոշ մթերքներ լյարդին վնաս են հասցնում, որը համեմատելի է ալկոհոլի ազդեցության հետ, զգուշացրել է ընտանեկան բժիշկ Այգուլ Արսլանովան: «UfaTime.ru»-ին տված հարցազրույցում նա թվարկել է վնասակար մթերքները:

Լյարդի առողջության համար հիմնական վտանգը քաղցր գազավորված ըմպելիքներում, փաթեթավորված հյութերում, կոնֆետներում և տորթերում պարունակվող շաքարի ավելցուկն է, ասել է Արսլանովան: Նրա խոսքով՝ դրանք ստիպում են այս օրգանին գլյուկոզը վերածել ճարպի, ինչը կարող է հանգեցնել ոչ ալկոհոլային ճարպային լյարդի հիվանդության, բորբոքման և նույնիսկ ցիռոզի:

Բացի այդ, ըստ բժշկի, ճարպոտ և տապակած սնունդը (արագ սնունդ, կարտոֆիլի ֆրի, ճարպոտ միս), աղի բարձր պարունակությամբ սնունդը (կիսապատրաստվածքներ, պահածոյացված մթերքներ), վերամշակված միսը (երշիկեղեն, մսի կտորներ, բեկոն), մաքրված ալյուրից պատրաստված սպիտակ հացը և թխվածքաբլիթները, ինչպես նաև սնդիկի բարձր պարունակությամբ ձուկը (շնաձուկ, թրաձուկ, թագավորական սկումբրիա) լյարդի համար ոչ պակաս վնասակար են, քան ալկոհոլը:

Send