Կակաոն նպաստում է ուղեղի առողջությանը, արյան անոթներին և հուզական բարեկեցությանը: Ժամանակակից հետազոտությունները ցույց են տվել, որ կակաոյի կանոնավոր օգտագործումը կարող է բարելավել հիշողությունը, իջեցնել արյան ճնշումը և բարելավել տրամադրությունը։
Կակաոյի հիմնական բաղադրիչներից են պոլիֆենոլները և մագնեզիումը: Պոլիֆենոլները նպաստում են ուղեղի արյան շրջանառության բարելավմանը, պաշտպանում են նեյրոնները և բարելավում ճանաչողական գործառույթը։
Մագնեզիումը, իր հերթին, աջակցում է նյարդերին և օգնում է թուլացնել արյան անոթները՝ կայունացնելով արյան ճնշումը։
Կակաոն պարունակում է անանդամիդ՝ մի նյութ, որը խթանում է ուրախության հորմոնների, ինչպիսիք են դոպամինը և սերոտոնինը, արտադրությունը: Սա այն դարձնում է տրամադրությունը բարձրացնելու և դեպրեսիայի դեմ պայքարելու բնական միջոց։
Պոլիֆենոլները նաև բարելավում են արյան հեղուկությունը, կանխում խոլեստերինի վահանիկների առաջացումը և իջեցնում արյան ճնշումը: Կակաոյի մեջ պարունակվող թեոբրոմինը թուլացնում է արյան անոթները՝ պահպանելով արյան նորմալ շրջանառությունը։
Առավելագույն օգուտ ստանալու համար ավելի լավ է ընտրել բնական կակաոյի փոշի, քան լուծվող ըմպելիքներ, որոնք պարունակում են շատ շաքար և հավելումներ։
Օրական 15-20 գրամ բնական կակաո բավարար է դրա բոլոր օգտակար հատկությունները զգալու համար, ասել են «Ռոսիա 1» հեռուստաալիքի «Ամենակարևորի մասին» հաղորդման մասնագետները։