Բժիշկ Ալեքսանդր Մյասնիկով կարծում է, որ պետք է հրաժարվել մի մթերքից, և սիրտը երիտասարդի պես կլինի նույնիսկ 93 տարեկանում: Կամ նույնիսկ 100 տարեկանում:
Հիմնական խորհուրդներից մեկը կարմիր մսի՝ տավարի, խոզի, ձիու և գառան մսի օգտագործումը սահմանափակելն է:
Այս սննդամթերքները բոլորովին առողջարար չեն, եթե դրանք չափից շատ եք օգտագործում: Կարմիր միսը պարունակում է նյութեր, որոնք կարող են քաղցկեղ առաջացնել, հատկապես ստորին աղիքներում:
Ավելին, կարմիր մսի հաճախակի օգտագործումը հղի է սրտի հիվանդություններով: Այնուամենայնիվ, չպետք է լիովին հրաժարվել ձեր սիրելի տավարի կամ գառան մսից:
Դուք պարզապես պետք է նվազագույնի հասցնեք դրանց օգտագործումը տնային խոհարարության մեջ: Շաբաթը մեկ կամ երկու անգամ բավարար է։
Պետք է կենտրոնանալ մսի այլ տեսակների վրա, ինչպիսիք են թռչնամսը (հնդկահավ, հավ): Ձուկը հնարավորինս հաճախ ուտելը շատ օգտակար է, հատկապես ճարպոտ ձուկը: Ձկան յուղը, ի տարբերություն կենդանական յուղի, բարերար ազդեցություն ունի սրտի և արյան անոթների վրա։
Համոզվեք, որ օրական մի քանի միրգ եք ուտում և ձեր սննդակարգում օգտագործում եք բանջարեղենի լայն տեսականի: Կանոնավոր մարզվեք. նույնիսկ օրական հինգ րոպեանոց զբոսանքը կավելացնի ձեր կյանքին երեք տարի՝ ամրապնդելով ձեր սրտանոթային համակարգը։
Բավարար քունը կարևոր է (առնվազն ութ ժամ): Վեց ժամից պակաս քնելը բարձրացնում է ձեր արյան ճնշումը, ինչը շատ վնասակար է սրտի համար։
