Դրամի փոխարժեքը՝ այսօր
Եղանակը՝ այսօր
ԱՌՈՂՋԱՊԱՀՈՒԹՅՈՒՆ

Նշվել է, թե ով պետք է կանաչ բանան ուտի դեղինի փոխարեն

Blog Image

Ռոսպոտրեբնադզորի մասնագետները նշել են, որ բանանը անպայման պետք է ներառվի սննդակարգում: Կարևոր չէ՝ դիետայի վրա եք, թե ոչ, միրգը հաջողությամբ կլրացնի ամենօրյա ճաշացանկը: Գոնե այն պատճառով, որ բանանը լի է օգտակար հատկություններով: Այն պարունակում է կալիում, C, B6, A և E վիտամիններ: Իզուր չէ, որ կարծում են, որ դեղին կեղևով էկզոտիկ միրգը ծառայում է որպես բնական «հակադեպրեսանտ», ամրացնում է սրտանոթային և նյարդային համակարգերը, վերականգնում մկանային հյուսվածքը և աջակցում է իմունային համակարգին:

Օգուտները օգտակար են, բայց բանանի կալորիականությունը շատերին ստիպում է անցնել այլ մրգերի: 100 գ պտղամսի մեջ կա մոտ 95-100 կկալ, ինչը բավականին շատ է: Այնուամենայնիվ, բանանը չի նպաստում քաշի ավելացմանը, եթե այն ուտվում է չափավոր քանակությամբ: Ընդհակառակը, այն արագացնում է քաշի կորուստը՝ մեծ քանակությամբ մանրաթելերի՝ լուծելի և անլուծելի լինելու պատճառով: Ածխաջրերը ավելի դանդաղ են ներծծվում, և արյան մեջ գլյուկոզի մակարդակի կտրուկ անկումը նվազում է:

Դուք կարող եք հեշտությամբ մեկ ճաշի ընթացքում ուտել 1 մբանան: Եթե ձեր կազմվածքը առաջնահերթություն է, կարող եք ընտրել կանաչ, մի փոքր չհասած մրգեր: Դրանք պարունակում են ավելի քիչ շաքար, բայց ավելի շատ պրեբիոտիկներ, որոնք նպաստում են աղիքներում պատշաճ միկրոֆլորայի աճին։

Send