Դրամի փոխարժեքը՝ այսօր
Եղանակը՝ այսօր
ԱՌՈՂՋԱՊԱՀՈՒԹՅՈՒՆ

2 սննդամթերք, որոնք նվազեցնում են բորբոքումն ու աուտոիմուն հիվանդությունների ընթացքը

Blog Image

Կանաչ թեյը կրկին գիտնականների ուշադրության կենտրոնում է, այս անգամ որպես աուտոիմուն հիվանդությունների ընթացքը մեղմելու միջոց: Դրա հիմնական բաղադրիչը՝ էպիգալոկատեխին-3-գալատը (EGCG), ի վիճակի է ճնշել գերակտիվ իմունային պատասխանները. այն նվազեցնում է բորբոքային T բջիջների քանակը և միաժամանակ մեծացնում կարգավորող Treg բջիջների արտադրությունը, որոնք վերականգնում են իմունային հավասարակշռությունը։

Այլ կերպ ասած, այս եզակի արտադրանքը ունի ինչպես ճնշող, այնպես էլ հավասարակշռող ազդեցություն մեր իմունային համակարգի վրա, ինչը շատ կարևոր է աուտոիմունային պրոցեսների առկայության դեպքում։
Բացի այդ, կանաչ թեյից ստացված EGCG-ն պաշտպանում է ԴՆԹ-ն և կանխում նոր անոթների առաջացումը բորբոքված հյուսվածքներում։
Թաֆթսի համալսարանում անցկացված հետազոտությունները ցույց են տվել, որ երբ EGCG-ն տրվում է բազմակի սկլերոզի մոդել ունեցող մկներին, հիվանդության ախտանիշները զգալիորեն թուլանում են. ուղեղի բորբոքումը նվազում է, և նյարդային վնասը պակաս ծանր է։ 

Այս տվյալները հաստատում են, որ կանաչ թեյը կարող է լինել ոչ միայն ըմպելիք, այլև հզոր իմունակարգավորող միջոց, որը կարող է մեղմել աուտոիմուն հիվանդությունների ընթացքը և կանխել բարդությունները:

Վիտամին C պարունակող արտադրանք
Վիտամին C-ով հարուստ սնունդը կարող է մեղմացնել աուտոիմուն ռեակցիաները: Սա հաստատվել է Միյագիի քաղցկեղի կենտրոնի ճապոնացի գիտնականների կողմից անցկացված երկարատև ուսումնասիրությամբ, որին մասնակցել են ոչ ակտիվ գայլախտով տառապող 196 կին: Պարզվել է, որ նրանք, ովքեր օրական սպառում էին մոտ 154 մգ վիտամին C (համարժեք է 1.5 նարնջի, 2 ճաշի գդալ սև հաղարջի կամ երկու բաժակ հում բրոկկոլիի), 74%-ով ցածր են ունեցել հիվանդության ակտիվացման ռիսկը:

Send