Էրիթոցիտները (արյան կարմիր բջիջները) առանցքային դեր են խաղում թթվածնի տեղափոխման մեջ մարմնի հյուսվածքներին: Դրանց առողջությունն ու կարգին մակարդակը պահպանելու համար անհրաժեշտ է ճիշտ ուտել:
Ահա այն ապրանքները, որոնք հատկապես օգտակար են.
- Տավարի լյարդը եւ կարմիր միս - հարուստ են երկաթով, որը անհրաժեշտ է հեմոգլոբինի ձեւավորման համար;
- Սպանախ եւ բրոկկոլի - բույսերի երկաթ եւ ֆոլաթթու աղբյուրներ, որոնք կարեւոր են արյան նոր բջիջների ձեւավորման համար;
- Ձվեր եւ հատիկավորներ - պարունակում են վիտամին B12 եւ սպիտակուցներ, որոնք մասնակցում են կարմիր արյան բջիջների հասունացմանը;
- Ցիտրուսային մրգեր եւ հատապտուղներ - վիտամին C- ն օգնում է ավելի լավ կլանել երկաթը սնունդից;
- Ընկուզեղեն ու սերմեր - հարուստ են պղնձով եւ ցինկով, որոնք աջակցում են արյան առողջությանը:
Այս արտադրանքի կանոնավոր ներառումը դիետայում նպաստում է բնականոն հեմատոպոյրին եւ սակավարյունության կանխարգելմանը: