Մյասնիկովան ասել է, թե որն է վտանգավոր կարագի նշանը

Կարագ արտադրողները հաճախ փորձում են կեղծ ապրանքները թաքցնել մարքեթինգային հնարքների հետևում։ Վտանգավոր ապրանք չգնելու համար ուշադրություն պետք է դարձնել ԳՕՍՏ-ին, aif.ru-ին ասել է Պլեխանովի անվան Ռուսաստանի Պլեխանովի անվան տնտեսագիտական համալսարանի սննդի տեխնոլոգիաների և կենսաինժեներիայի ամբիոնի դոցենտ Ելենա Մյասնիկովա։«Կարագ ընտրելիս արժե ուշադրություն դարձնել, առաջին հերթին, անվանմանը՝ միայն «կարագ» (ԳՕՍՏ 32261–2013): «Կարագ», «կրեմային կարագ» և այլնի նման ցանկացած գրություն վկայում է կեղծիքի մասին։
Հարկ է նաև ուշադրություն դարձնել ճարպի պարունակությանը. արդյունաբերությունը կարագ է արտադրում հետևյալ տեսականիով՝ ավանդական, սիրողական, գյուղացիական, դրանք տարբերվում են ճարպի պարունակությամբ՝ 82.5%; համապատասխանաբար՝ 80% և 72.5%։ Ավելի լավ է խուսափել այլ «տոկոսներից»։
«Եվ ուշադրություն դարձրեք բաղադրիչներին», - խորհուրդ է տվել տեխնոլոգը։
Բարձրորակ կարագը պետք է բաղկացած լինի միայն սերուցքից և ոչ մի բուսական ճարպից։ Իսկական կարագի հոտն ու համը պետք է լինեն պայծառ ու հստակ՝ կաթնային։ Կոնսիստենցիան՝ սառնարանում պինդ վիճակում, հալվում է սենյակային ջերմաստիճանում՝ առանց ջրի կաթիլներ թողնելու։ Գույնը՝ միատարր, սպիտակից մինչև բաց դեղին։ Պայծառ դեղին երանգը ներկանյութերի նշան է։