Բժիշկը թվարկել է մթերքներ, որոնք կօգնեն բարելավել մարսողությունը

Ինչ մթերքներ պետք է ներառել սննդակարգում՝ մարսողությունը բարելավելու, աղիների շարժունակությունը բարելավելու և գազերի ձևավորումը նվազեցնելու համար, պարզաբանել է բժշկական գիտությունների թեկնածու, գաստրոէնտերոլոգ, հեպատոլոգ Սերգեյ Վյալովը, գրել է RG.ru-ն։
Ցանկում առաջինը կոճապղպեղն է, որը հայտնի է ոչ միայն իր հակաբորբոքային ազդեցությամբ։ Այն ունի նաև այլ առավելություններ.
«Այս բուսական մթերքը գործնականում չի մարսվում, բայց հասնում է աղիքներ, որտեղ կարող է բարերար ազդեցություն ունենալ։ Կոճապղպեղն օգնում է բարելավել մարսողությունը, հանգստացնում է աղիների մկանները, վերականգնում է պերիստալտիկան»,- բացատրել է Սերգեյ Վյալովը։
Երկրորդ տեղում ուրցն է, որն օգնում է «խթանել մարսողական հյութերի արտազատումը»։
«Ուտեստների մեջ ուրց ավելացնելով՝ կարելի է նվազեցնել գազերի առաջացումը»,- ասել է գաստրոէնտերոլոգը։
Կեֆիրն ու յոգուրտը պրոբիոտիկներով օգնում են ամրապնդել «աղիքային միկրոֆլորայի բազմազանությունը»:
«Դրանք ունեն զարկերակային, խթանող, մղող ազդեցություն միկրոֆլորայի վրա՝ նվազեցնելով փքվածության հավանականությունը»,- ասել է Սերգեյ Վյալովը:
Չորրորդ տեղում վարսակի ալյուրն է։ «Այն պարունակում է լուծվող մանրաթել, որն օգնում է ջուրը պահել աղիներում ու նպաստում է ավելի լավ մարսողությանը, նաև նվազեցնում է գազերի առաջացումը»,- նշել է բժիշկը «YouTube»-ի իր ալիքում։