Ինչու՞ ձմերուկը չի կարելի պահել սառնարանում

Ինչու՞ ձմերուկը չի կարելի պահել սառնարանում

Ըստ ֆերմերներ Լիի և Ինգրիդ Աբրահամի, մրգերն ու բանջարեղենը, որոնք աճում և հասունանում են հիմնականում շոգ եղանակին, չպետք է սառնարանում պահվեն: Նրանք չեն սիրում ցուրտ եղանակ։

Ձմերուկն այն մթերքներից է, որոնք վնասվում են ցրտից։ Եթե ​​այն երկար պահեք ցածր ջերմաստիճանում, ապա այն կկորցնի իր համը, հյուսվածքն ու սննդային արժեքը։ Ընդհանրապես, ձմերուկի պահպանման ժամկետը կարելի է երկարացնել այս կերպ, բայց դրա համար ստիպված կլինեք վճարել փչացած համի առումով։ Գիտնականներն այս իրավիճակի բացատրությունն ունեն. Ինչպես նշել են Simply Recipes-ի փորձագետները, ձմերուկը պարունակում է լիկոպին։ Սա կարոտինոիդ է, որի քանակը կարելի է նվազեցնել ցածր ջերմաստիճանի դեպքում։ Լիկոպենի մեծ մասը, որն օգնում է դադարեցնել մարմնի բջիջների վնասումը, մնում է սենյակային ջերմաստիճանում պահվող մթերքներում: Մասնագետները խորհուրդ են տալիս ձմերուկ ուտել հնարավորինս արագ։

Եթե ​​սիրում եք սառը ձմերուկ, ապա այն կարող եք ուտելուց մի քանի ժամ առաջ դնել սառնարանում։ Այս դեպքում մթերքի բաղադրությունը ժամանակ չի ունենա փոխվելու: