Ինչու՞ ձմերուկը չի կարելի պահել սառնարանում

Ըստ ֆերմերներ Լիի և Ինգրիդ Աբրահամի, մրգերն ու բանջարեղենը, որոնք աճում և հասունանում են հիմնականում շոգ եղանակին, չպետք է սառնարանում պահվեն: Նրանք չեն սիրում ցուրտ եղանակ։
Ձմերուկն այն մթերքներից է, որոնք վնասվում են ցրտից։ Եթե այն երկար պահեք ցածր ջերմաստիճանում, ապա այն կկորցնի իր համը, հյուսվածքն ու սննդային արժեքը։ Ընդհանրապես, ձմերուկի պահպանման ժամկետը կարելի է երկարացնել այս կերպ, բայց դրա համար ստիպված կլինեք վճարել փչացած համի առումով։ Գիտնականներն այս իրավիճակի բացատրությունն ունեն. Ինչպես նշել են Simply Recipes-ի փորձագետները, ձմերուկը պարունակում է լիկոպին։ Սա կարոտինոիդ է, որի քանակը կարելի է նվազեցնել ցածր ջերմաստիճանի դեպքում։ Լիկոպենի մեծ մասը, որն օգնում է դադարեցնել մարմնի բջիջների վնասումը, մնում է սենյակային ջերմաստիճանում պահվող մթերքներում: Մասնագետները խորհուրդ են տալիս ձմերուկ ուտել հնարավորինս արագ։
Եթե սիրում եք սառը ձմերուկ, ապա այն կարող եք ուտելուց մի քանի ժամ առաջ դնել սառնարանում։ Այս դեպքում մթերքի բաղադրությունը ժամանակ չի ունենա փոխվելու: